Nakon jesenskoga ljeta, stigla je ljetna jesen, da bi na kraju opet počela padati kiša. U svakom slučaju trebalo bi dakle imati - čizme. Jesen je ionako vrijeme kad si ponovo kupimo jedan par i čini nam se da nam one od prošle godine više nikako nisu dobre. Dizajneri su također predložili nekoliko modela. Nosivih ili nenosivih - pitanje je sad!

Kaubojke: Ekstremni erection killer

Zastrašujuće kaubojke
Zastrašujuće kaubojke
I ove su sezone prisutne. Kako i zašto opet - nemamo pojma. Nisu nešto posebno urbane, iako nam dizajneri silno žele reći suprotno. Evo na primjer Alexander Wang zamislio ih je ovako u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2015. Djevojke bi trebale obući kratke hlače tik do ispod koljena i onda nazuti ove čizme koje su jedne od gadnijih koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. U posljednjih stotinjak godina ili više. Onak - baš su izrazito nelijepe, totalno ružne - apsolutno odvratne. Ne postoji niti jedan jedini razlog zašto bi ih ijedna žena poželjela na svojim nogama, a kamoli zašto bi se to nekom muškarcu na njenim nogama svidjelo. Dapače, imate li psa ili kakvog drugog kućnog ljubimca, pobjeći će od vas zauvijek vidi li vas ovakvu.

Tihotapke: Samo za Gisele Bunchen

Karl Lagerfeld lansirao ih je na reviji Chanela, a Gisele Bunchen ponosno nosila. Jedino što je Gisele najbolje plaćena manekenka na svijetu savršenog tijela i proporcija na kojoj baš sve izgleda ne samo dobro, nego fantastično. U realnost, kad siđu s modnih pista i na ženama ne tako idealnih mjera, ove čizme su loš odabir. Primjerenije da se nose u kući i to u paru s pidžamom. U njima noge izgledaju pomalo hobitovski i nimalo seksi. Bolje nam je onda da nosimo isto tako oku nelijepe Uggsice. Barem su tople.

Gležnjače: Odlične, ali ne na suknje

Gležnjače su dobar izbor
Gležnjače su dobar izbor
Ove su jeseni najpopularnije čizme do gležnja u bezbroj varijacija. Na petu, ravne, s malom potpeticom. Nama su nekako najdraže one u bajkerskoj varijanti, a da iza imaju neki ukras - šiljke ili lanac, nešto u tom stilu. Jako nam se sviđaju i niske čizmice s nekim animalnim uzorkom. Takve lude čizme na uske kožne hlače izgledaju upravo fantastično. Jedini je problem što vam onda trebaju još jedne za svaki dan. I jedan savjet - nikako nemojte nositi gležnjače na suknje do ili ispod koljena. U takvoj kombinaciji gležnjače postaju neprijatelj jer skraćuju nogu, a to nipošto ne želimo.